Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen
In welk jaar is Infinilux begonnen met het bouwen van zwembaden?

Wij zijn ongeveer 30 jaar geleden begonnen met het bouwen van zwembaden. Onze roots gaan terug naar 1970, toen mijn grootvader begon met het maken van boten en surfplanken. Deze passie voor vakmanschap werd doorgegeven aan de volgende generatie, die besloot om zich te richten op het bouwen van hoogwaardige zwembaden.

Welke materialen gebruiken jullie voor de zwembaden?

Bij Infinilux kiezen we bewust voor vinylester vanwege de superieure eigenschappen. Vinylester biedt uitstekende duurzaamheid, is bestand tegen chemische invloeden en UV-straling, en heeft geweldige isolatie-eigenschappen. Dit materiaal zorgt ervoor dat onze zwembaden een lange levensduur hebben en minder onderhoud vereisen.

Wat maakt een vinylester zwembad van Infinilux uniek?

Onze vinylester zwembaden worden volledig met de hand gemaakt, wat zorgt voor een ongeëvenaarde aandacht voor detail en kwaliteit. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen en zorgen ervoor dat elke laag vinylester goed kan uitharden voordat de volgende wordt toegevoegd. Dit proces garandeert een sterke en duurzame structuur die veel langer meegaat dan zwembaden die met goedkopere materialen zijn gebouwd.

Waarom kiezen voor een Infinilux zwembad in plaats van een goedkoper zwembad uit China?

Zwembaden uit China zijn vaak goedkoper omdat er minder hoogwaardige materialen worden gebruikt en de productieprocessen minder zorgvuldig zijn. Bij Infinilux worden alle zwembaden met de hand gemaakt en gebruiken we alleen de beste materialen, zoals volledige vinylester. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit en langere levensduur, wat uiteindelijk een betere investering is op de lange termijn​.

Hoe verloopt het productieproces van een Infinilux zwembad?

Ons productieproces is zeer zorgvuldig en gericht op kwaliteit. Elke laag vinylester wordt één voor één aangebracht en krijgt voldoende tijd om goed uit te harden voordat de volgende laag wordt toegevoegd. Dit voorkomt problemen zoals delaminatie en zorgt voor een sterke en duurzame zwembadstructuur. Hierdoor kost het iets meer tijd, maar levert het een veel beter eindproduct op​.

Hoe lang duurt het om een Infinilux zwembad te installeren?

De installatie van een Infinilux zwembad duurt meestal enkele weken, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en vereisten van de locatie. Het proces omvat het graven van de kuil, de constructie van het zwembad, de installatie van het watermanagementsysteem, en de uiteindelijke afwerking van de omgeving. Elk detail wordt zorgvuldig uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het zwembad perfect wordt geïnstalleerd.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van hoogwaardige vinylester in zwembaden?

Vinylester biedt tal van voordelen, waaronder superieure duurzaamheid en weerstand tegen chemische invloeden en UV-straling. Bovendien heeft het uitstekende isolatie-eigenschappen, wat betekent dat het zwembadwater langer op temperatuur blijft en je minder energie hoeft te verbruiken voor verwarming. Dit maakt vinylester zwembaden niet alleen duurzaam, maar ook kostenefficiënt op de lange termijn.

Hoe worden Infinilux zwembaden onderhouden?

Het onderhoud van onze vinylester zwembaden is relatief eenvoudig dankzij de gladde, niet-poreuze oppervlakken die algenvorming voorkomen. Daarnaast hebben we een innovatief waterbeheersysteem dat helpt bij het handhaven van de waterkwaliteit met minimale inspanning. Dit systeem reguleert automatisch de chloor- en pH-niveaus, waardoor je minder tijd hoeft te besteden aan het handmatig toevoegen van chemicaliën en meer tijd kunt genieten van je zwembad​.

Wat zijn de kosten voor een Infinilux zwembad?

De kosten voor een Infinilux zwembad variëren afhankelijk van het model en de grootte. Bijvoorbeeld, het Infinilux VX 5 model kost €38.995, terwijl het grotere VX 10 model €57.495 kost. Deze prijzen zijn inclusief BTW en installatie, wat helpt om onverwachte extra kosten te vermijden​.

Hoe zorgt Infinilux voor duurzaamheid in de productie van zwembaden?

Bij Infinilux streven we naar duurzaamheid door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen. We houden rekening met het milieu door te kiezen voor materialen die lang meegaan en minder onderhoud vereisen. Daarnaast werken we met leveranciers die zich ook inzetten voor milieuvriendelijke productieprocessen, waardoor we de impact op het milieu minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van de Infinilux waterbeheersystemen?

Onze waterbeheersystemen, zoals het RX PH-Doseersysteem, maken het eenvoudig om de waterkwaliteit te handhaven. Deze systemen reguleren automatisch de chloor- en pH-niveaus, wat zorgt voor kristalhelder water en een veilige zwemomgeving. Bovendien verminderen ze de noodzaak voor handmatig onderhoud, wat tijd en kosten bespaart​.

Hoe lang gaat een Infinilux zwembad mee?

Dankzij het gebruik van hoogwaardige vinylester en ons zorgvuldige productieproces, gaan Infinilux zwembaden vele jaren mee. Vinylester is zeer duurzaam en bestand tegen chemische invloeden en UV-straling, wat betekent dat je zwembad zijn sterkte en esthetische aantrekkingskracht voor een lange tijd behoudt​.

Wat voor garantie bieden jullie op de zwembaden?

Wij bieden uitgebreide garanties op onze zwembaden, omdat we volledig achter de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten staan. De exacte garantievoorwaarden kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en de installatie, dus we raden aan om contact op te nemen met ons team voor gedetailleerde informatie​.

Wat zijn de meest populaire modellen van Infinilux zwembaden?

Enkele van onze meest populaire modellen zijn de Infinilux VX 5, VX 7, en VX 10. Deze modellen variëren in grootte en prijs, waardoor er voor elke tuin en elk budget een geschikte optie is. Elk model biedt dezelfde hoge kwaliteit en duurzaamheid die je van Infinilux mag verwachten.

Kunnen jullie zwembaden op maat maken?

Ja, bij Infinilux bieden we op maat gemaakte zwembaden aan die volledig kunnen worden aangepast aan jouw specifieke wensen en de beschikbare ruimte in je tuin. Ons team van experts werkt nauw met je samen om ervoor te zorgen dat het zwembad perfect aan je behoeften voldoet​.

Hoe kunnen jullie zwembaden zo betaalbaar aanbieden zonder in te boeten aan kwaliteit?

Wij kunnen betaalbare zwembaden aanbieden door efficiënt te werken en gebruik te maken van onze jarenlange ervaring en expertise. Hoewel we hoogwaardige materialen zoals vinylester gebruiken, zorgen onze efficiënte productiemethoden en ons familiebedrijfmodel ervoor dat we kosten laag kunnen houden zonder concessies te doen aan de kwaliteit​.

Wat voor onderhoudsdiensten bieden jullie aan na de installatie?

Wij bieden uitgebreide onderhoudsdiensten aan, waaronder voorjaars- en najaarsbeurten om ervoor te zorgen dat je zwembad in topconditie blijft. Onze servicebussen rijden het hele jaar door om klanten te ondersteunen met regulier onderhoud en eventuele reparaties. Hierdoor kun je zorgeloos genieten van je zwembad​.

Zijn jullie zwembaden geschikt voor kleine tuinen?

Ja, wij hebben diverse modellen die geschikt zijn voor kleinere tuinen. Het Infinilux VX 5 model bijvoorbeeld is compact maar biedt nog steeds alle voordelen van een groter zwembad. Onze op maat gemaakte opties zorgen ervoor dat je altijd een zwembad kunt vinden dat perfect in jouw tuin past​.

Kunnen jullie voorbeelden geven van succesvolle projecten?

Absoluut! Wij hebben vele prachtige projecten afgerond, waaronder zwembaden in Budel, Oisterwijk, Nederhemert, Rockanje en IJsselstein. Elk project laat zien hoe onze zwembaden een tuin kunnen transformeren en de klanttevredenheid verhogen. Bezoek deze pagina om meer te zien over deze succesvolle installaties en laat je inspireren​.

Ga naar de bovenkant