Veelgestelde vragen

Afbeelding mobiel

Veelgestelde vragen

Waarom zijn jullie goedkoper dan jullie concurrenten?

Omdat wij geen dure verkoopkanalen hebben en ook geen tientallen managers. Wij hebben geen showroom maar wel een fabriek. Doordat je rechtstreeks koopt betaal je altijd minder

Wat is het verschil tussen Vinylester en HDPE?

Vinylester is een soort polyester maar dan veel duurder en duurzamer. De zwembaden die we hiervan maken zijn hebben een vaste afmeting. HDPE is een kunststof en kunnen we een zwembad volledig op de afmeting maken die de klant wenst.

Welke technische materialen gebruiken jullie?

Wij gebruiken zeer goede materialen, meestal van Hayward of Aqua. Wij kunnen alle systemen leveren die de klant wenst. (Drinkwater in je zwembad? Geen probleem) Standaard kiezen wij voor eenvoud en degelijkheid. Dus geen rommel maar goede betaalbare kwaliteit. Op al onze toestellen zit 3 jaar garantie.

Hoe lang gaan de pompen mee?

Filter pompen +- 8 jaar en warmtepompen 20-30 jaar.

Hoe lang gaat een lamellendek mee?

PVC-lamellendek = +- 12 jaar
Polycarbonaat Solar = +- 15 jaar

Wat verbruikt een zwembad?

Gemiddeld verbruikt een zwembad 3000kw per jaar. De totale kost is ongeveer rond de 1000 € per jaar. (Producten en elektriciteit) April tot Oktober)

Moet ik mijn zwembad winterklaar maken?

Vroeger werd dit altijd gedaan. Tegenwoordig met de nieuwe generatie pompen laten de meeste klanten het zwembad gewoon filteren in de winter.

Voordeel: Het water wordt niet vies en groen en met de nieuwste digitale Inverter pompen is het verbruik nihil. Vaak wordt wel de warmtepomp afgekoppeld omdat de meeste mensen niet zwemmen in de winter. Je moet dan ook geen vorstvrije schuur hebben.

Welke kleuren zijn er?

In Vinylester hebben wij 3 kleuren = Wit - Lichtgrijs - Grijs. Het water geeft altijd een mooie blauwe kleur. Wit = het felst blauw en Grijs = warmer blauw. De kleuren liggen dicht bij elkaar en is puur een kwestie van smaak.

In HDPE hebben wij 4 kleuren = Wit - Lichtgrijs - Donkergrijs en Antraciet. Het water geeft altijd een mooie blauwe kleur. Wit = het felst blauw en Antraciet = Zeer donkerblauw/zwart. De kleuren liggen dicht bij elkaar en is puur een kwestie van smaak.

Wat is Vinylester?

Vinylester wordt met name gebruikt in toepassingen waar een hogere chemische weerstand nodig is dan polyester kan bieden.

Vinylester zwembaden zijn duurzamer en steviger dan polyester zwembaden. Verder zijn vinylester zwembaden ongevoelig voor osmose en kunnen ze enorm goed tegen warmte. Vinylester is dus sterker en duurzamer. Door de speciale UV-coating zal een Vinylester zwembad niet verkleuren. Vinylester worden uit 1 stuk gemaakt en hebben geen randen of naden.

Vinylester zwembaden gaan langer mee en hebben weinig onderhoud nodig. Vinylester is uitermate bestand tegen chloor, zuren, chemicaliën en andere zuren.

Wij geven 25 jaar Fabrieksgarantie op waterdichtheid, osmosevorming, kleurvastheid.

Wat is HDPE?

Wat maakt HDPE (Hoge Dichtheid Polyetheen of High Density Polyethyleen) zo’n geschikt materiaal voor een zwembad? HDPE is kunststof materiaal dat voornamelijk bestaat uit koolstof en waterstof. Het is een thermoplastic, waardoor het na verhitting plooibaar en vormbaar wordt. Na het afkoelen neemt het de gewenste vaste vorm aan. Die eigenschap maakt HDPE een perfecte kunststof om er zwembaden van te maken.


Het is uitermate bestand tegen UV straling en ozonstraling. De UV straling heeft nagenoeg geen invloed op de kleur van het zwembad. Hierdoor behoudt het zwembad zijn kleur en komen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij hogere temperaturen. Daarnaast zijn HDPE zwembaden zeer sterk, vorstbestendig en makkelijk te onderhouden.

HDPE zwembaden gaan langer mee en hebben weinig onderhoud nodig. HDPE is uitermate bestand tegen chloor, zuren, chemicaliën en andere zuren.